Σχολική Μελέτη Δημοτικού και Γυμνασίου - Αγγλικά - Γαλλικά - Greek for Foreigners. Σχολική Μελέτη Δημοτικού και Γυμνασίου - Αγγλικά - Γαλλικά - Greek for Foreigners.

Ξένες γλώσσες

Για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη η κατάταξη των μαθητών ανάλογα με την ηλικία τους. Στο Learn2Learn ξεκινάμε τη μάθηση σαν παιχνίδι και συνεχίζουμε μεθοδικά και ουσιαστικά κερδίζοντας χρόνο και φυσικά έξοδα για τους γονείς οι οποίοι ενημερώνονται διαρκώς μέσα από τακτικές εκθέσεις αξιολόγησης και προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς μας. Το Learn2Learn προετοιμάζει τους μαθητές για τα πτυχία φορέων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ (British Council, Hellenic American Union, Institut Français d’Athènes, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας). Αναλαμβάνουμε επίσης την προετοιμασία υποψηφίων για τα ειδικά μαθήματα των Αγγλικών και Γαλλικών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις σχολές Γαλλικής και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθώς και στα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αγγλικά

Ενσωματώνουμε την Πέμπτη τάξη (E class) στην τάξη του Lower! Όλα τα τμήματα είναι αυστηρώς ολιγομελή προκειμένου η διδασκαλία να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά χωρίς να αφήνονται δυσαναπλήρωτα κενά στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Μέσα στα πλαίσια της επικοινωνιακής και διαφοροποιημένης διδακτικής προσέγγισης και της μεθόδου Active Learning που ακολουθούμε σε όλα τα επίπεδα των Αγγλικών, η διδασκαλία πραγματοποιείται πέρα από το έντυπο υλικό (student’s book, workbook, companion, grammar book, writing booklet) και μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών. Στο κέντρο μας αξιοποιούμε την κλίση των παιδιών προς τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα ώστε να δημιουργήσουμε πρόσφορο περιβάλλον για την κατανόηση και αφομοίωση της πληροφορίας ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ικανότητα συγκέντρωσης των μαθητών, δίνοντας τους επιπλέον ερεθίσματα.

Σε όλα τα επίπεδα διδασκαλίας το κέντρο γλωσσών μας ενσωματώνει την καινοτόμο εκπαιδευτική πρόταση του διεθνούς εκδοτικού οίκου ΜΜPublicationns και πλέον το μάθημα γυρίζει σελίδα. Σε κάθε τάξη δίδεται στους μαθητές tablet σε ειδική θήκη με ατομικό σετ ακουστικών. Οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή εξασκούνται σε εκπαιδευτικό υλικό που σχετίζεται με τη διδακτέα ύλη και μαθαίνουν με τον πλέον ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον η διδασκαλία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μέσα από τη χρήση διαδραστικού πίνακα και ψηφιακού υλικού ειδικά προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μαθητών κάθε επιπέδου.

Επίπεδα

Pre-junior
Η pre-junior απευθύνεται σε πολύ μικρούς μαθητές ηλικίας 5 χρονών οι οποίοι μέσα από τη σειρά βιβλίων Young Stars 1 ανακαλύπτουν την Αγγλική γλώσσα με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Μέσα από τραγούδια, παιχνίδια, videos, audio cds και cd-rom, comic stories, επιτραπέζια παιχνίδια και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων οι μικροί μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της εκμάθησης και αναπτύσσουν την επικοινωνία στην ξένη γλώσσα.

Junior A
Στη Junior A οι μαθητές μυούνται στις βασικές δομές της γλώσσας με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο μέσα από το βιβλίο Young Stars A. Συναρπαστικοί ήρωες, διασκεδαστικές ιστορίες, προσεκτικά επιλεγμένα θέματα σύμφωνα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τραγούδια και παιχνίδια συντελούν στο να αγαπήσει το παιδί τα Αγγλικά από την πρώτη στιγμή. Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές συνειδητοποιούν πόσες λέξεις της αγγλικής χρησιμοποιούν στο καθημερινό λεξιλόγιό τους μαθαίνουν απλούς χαιρετισμούς, βασικές οδηγίες χρήσιμες στη τάξη, το αγγλικό αλφάβητο, τους πρώτους αριθμούς. Η χρήση νέων τεχνολογιών καθιστά το μάθημα περισσότερο δυναμικό, ελκυστικό και αποτελεσματικό.

Junior B
Στη Junior B συνεχίζουμε με το δεύτερο βιβλίο της σειράς Young Stars B όπου οι ιστορίες γίνονται φυσικά πιο σύνθετες ανάλογες όμως πάντα του επιπέδου των μικρών μαθητών. Επαναλαμβάνεται και εδραιώνεται η παλιά γνώση τόσο σε επίπεδο λεξιλογίου όσο και γραμματικής αλλά και προφορικής έκφρασης. Επίσης εισάγονται νέες γραμματικές δομές και κανόνες αλλά κυρίως ενσωματώνονται ασκήσεις που στοχεύουν στη σταδιακή ανάπτυξη της ικανότητας έκφρασης στο γραπτό λόγο.

A,B,C,D senior
Το επίπεδο senior A της αγγλικής γλώσσας είναι το επόμενο των junior τάξεων. Συνήθως ένα παιδί ξεκινά την senior όταν έχει τελειώσει την Τετάρτη δημοτικού. Η senior A είναι η πρώτη κανονική. Οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη τις γνώσεις τους τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Το Full Blast1,2,3,4 είναι μια συναρπαστική σειρά ειδικά σχεδιασμένη για τους Έλληνες μαθητές και διδάσκεται σε όλες τις senior τάξεις. Τα βιβλία προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους κάνουν να ασχοληθούν ζεστά με τα Αγγλικά στην τάξη και στο σπίτι χάρη στα σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα που περιέχουν και τις ευχάριστες ιστορίες με τους ήρωες των βιβλίων που παρουσιάζονται με μορφή διαλόγων.

Η μεθοδολογία του Full Blast αντιμετωπίζει θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν στη διδασκαλία/εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας με τεράστια επιτυχία. Οι μαθητές διευκολύνονται στο να μιλήσουν Αγγλικά χάρη στις έξυπνα σχεδιασμένες και επικοινωνιακές δραστηριότητες. Με τη βήμα προς βήμα προσέγγιση που ακολουθείται στο writing η σύνθεση και παραγωγή γραπτού λόγου γίνεται ευκολότερη. Η γραμματική παρουσιάζεται με ξεκάθαρο κατανοητό τρόπο και για επιπλέον εξάσκηση υπάρχει ξεχωριστό Grammar Book που ακολουθεί ακριβώς το syllabus του βιβλίου.

Pre-lower E (senior B1) και Β2 Lower
Στο κέντρο γλωσσών μας οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία και την D class παρακολουθούν στην πλειονότητά τους την τάξη Β2 Lower κερδίζοντας έναν ολόκληρο χρόνο! Οι μαθητές προετοιμάζονται για το πρώτο δίπλωμα της Αγγλικής γλώσσας όπως ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (Κ.Ε.Π.Α.). Μαζί με τον μαθητή και σε συνεννόηση με τους γονείς του αποφασίζουμε σε ποιο φορέα πιστοποίησης γλωσσομάθειας θα προσανατολιστούμε (Cambridge, Michigan, ΚΠΓ ). Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής κατανοεί το νόημα σύνθετων κειμένων, συμμετέχει σε συζητήσεις γύρω από εύρος θεμάτων, εκφράζει τις απόψεις του και επιχειρηματολογεί τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

C1 advanced
Ο μαθητής σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών μακροσκελών κειμένων και να αναγνωρίσει σημασίες που υπονοούνται. Εκφράζεται άνετα και αυθόρμητα χωρίς να φαίνεται συχνά πως αναζητά εκφράσεις και χρησιμοποιεί τη γλώσσα ευέλικτα και αποτελεσματικά για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Μπορεί να παράγει σαφή, καλά διαρθρωμένα, λεπτομερή κείμενα για σύνθετα θέματα επιδεικνύοντας ελεγχόμενη χρήση οργανωτικών σχημάτων, συνδετικών στοιχείων και μηχανισμών συνοχής. Σε όλη τη διάρκεια του επιπέδου πραγματοποιούνται τεστ προσομοίωσης των εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου οι μαθητές να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για την τελική δοκιμασία.

C2 proficiency
Πρόκειται για το ανώτατο επίπεδο γλωσσομάθειας στο οποίο ο μαθητής μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει και διαβάζει. Μπορεί να κάνει περιλήψεις βάσει πληροφοριών που προέρχονται από διαφορετικές προφορικές ή γραπτές πηγές ανασυνθέτοντας επιχειρήματα και περιγραφές σε μια συνεκτική παρουσίαση. Εκφράζεται αυθόρμητα με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις ακόμα και σε ιδιαίτερα σύνθετες περιστάσεις.

Αρχή σελίδας

Γαλλικά

Η γαλλική γλώσσα διδάσκεται σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία με ψυχαγωγική και επικοινωνιακή μέθοδο και φθάνοντας μέχρι το τελευταίο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας του ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου για τις ξένες γλώσσες (C2, Sorbonne II).

Επίπεδα

Préparatoire
Πρόκειται για το αρχάριο τμήμα γαλλικής γλώσσας που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6 ετών και άνω. Μέσα από λεξούλες, αριθμούς, παιχνιδάκια και τραγουδάκια έχουν την πρώτη τους επαφή με την γλώσσα των Γαλλικών. Αυτή η πρώτη επαφή των παιδιών, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα επαφή τους με τη γλώσσα και πραγματοποιείται περισσότερο με την προφορική επικοινωνία και λιγότερο μέσα από τον γραπτό λόγο.


Cours 1
Οι μαθητές εντοπίζουν πόσες λέξεις της γαλλικής χρησιμοποιούν ήδη στα ελληνικά και αποκτούν την ικανότητα στην πολύ απλή επικοινωνία μέσα από διαλόγους καθημερινούς. Η διδασκαλία βασίζεται σε βιβλία (méthode, cahiers d’exercices, grammaire) και διαδραστικό ψηφιακό υλικό. Οι γραμματικές δομές εισάγονται μέσα από πραγματικές περιστάσεις επικοινωνίας και το λεξιλόγιο εμπλουτίζεται σταδιακά με τραγούδια και παιχνίδια.

Cours 2
Οι μαθητές μαθαίνουν να χαιρετούν, να συστήνονται, να δίνουν βασικές πληροφορίες για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, να ρωτούν και να απαντούν και να κάνουν απλές περιγραφές. Το λεξιλόγιο και η γραμματική διδάσκονται και εμπεδώνονται μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες που βοηθούν στην αφομοίωση της γνώσης.

DELF Α1
Σ’ αυτό το επίπεδο πιστοποιούν τις βασικές γνώσεις της γαλλικής γλώσσας, μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και το άμεσο περιβάλλον τους και αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα των εξετάσεων κάνοντας τα Τεστ του Επιπέδου Α1.

DELF Α2
Μέσα από απλούς και συνηθισμένους διαλόγους πάνω σε οικεία και καθημερινά θέματα οι μαθητές καλούνται να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας το απαραίτητο λεξιλόγιο και τις γραμματικές δομές.

DELF B1
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές καλούνται να κατανοούν τις βασικές κατευθυντήριες ιδέες αυθεντικών κειμένων που αντλούνται από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και αφορούν μία μεγάλη γκάμα θεμάτων κοινωνικών, πολιτιστικών, για το περιβάλλον, την οικονομία και την τεχνολογία. Στο γραπτό λόγο θα πρέπει να εκφράζονται με αρκετή σαφήνεια επιχειρηματολογώντας πάνω σε ένα θέμα κοινωνικού κυρίως ενδιαφέροντος.

DELF B2
Τα κείμενα διδασκαλίας είναι όλα αυθεντικά και οι ερωτήσεις κατανόησης γίνονται περισσότερο σύνθετες και ανοιχτού τύπου. Οι απαιτήσεις σε επίπεδο λεξιλογίου και γραμματικής είναι ιδιαίτερα υψηλές καθώς ο μαθητής πρέπει να εκφράζεται με σαφήνεια και συνοχή παρουσιάζοντας επιχειρήματα και απόψεις σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

DALF C1
Απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και ηλικιακά ώριμους (άνω των 15 χρόνων) προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά γραπτών και προφορικών δοκιμασιών που απαιτούν κριτική σκέψη, συνδυαστική ικανότητα, πλούσιο λεξιλόγιο και άριστη χρήση των γραμματικών δομών της γαλλικής γλώσσας.

DALF C2
Το επίπεδο αυτό πιστοποιεί το υψηλότερο επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας και απαιτεί ακαδημαϊκές και δημιουργικές εργασίες.

Sorbonne I
Πρόκειται για πτυχίο υψηλού επιπέδου και για αυτό το λόγο ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει επίπεδο DELF Β1 χωρίς όμως να αποτελεί προϋπόθεση για να παρουσιαστεί στις εξετάσεις. Είναι ένα καθαρά λογοτεχνικό δίπλωμα (η εξέταση απαιτεί ανάλυση δύο λογοτεχνικών βιβλίων) σε αντίθεση με τη σειρά DELF-DALF τα οποία είναι επικοινωνιακά διπλώματα.

Sorbonne II
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του συγκεκριμένου διπλώματος είναι ο υποψήφιος να είναι κάτοχος Sorbonne I.

Αρχή σελίδας
Learn2Learn