L2L Contact

Η φιλοσοφία μας

Η αγάπη για τη μάθηση και τα παιδιά μάς ώθησε να δημιουργήσουμε ένα χώρο άνετο και ευχάριστο όπου το μάθημα γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι πηγή μάθησης. Με οδηγό την αγάπη και επίκεντρο τις γνωστικές αλλά και συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού προχωρήσαμε στην υλοποίηση του δικού μας ονείρου όταν ήμασταν παιδιά: ένας πολυχώρος όπου οι μικροί μας φίλοι θα ηρεμούν και θα εμπνέονται με στόχο να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Σεβόμενοι την ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα του κάθε σπουδαστή, προσεγγίζουμε τη γνώση με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που υιοθετούνται από τα πιο πρωτοπόρα παιδαγωγικά συστήματα όπως αυτά των σκανδιναβικών χωρών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές μαθησιακές ανάγκες του κάθε μαθητή αλλά και τις ατομικές δεξιότητες εκμάθησης (διαφορετικοί τύποι μαθητή π.χ. ακουστικός, οπτικός κ.α.) προσαρμόζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύοντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο όσον αφορά στη μελέτη δημοτικού οι μαθητές είναι σωστά προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για την επόμενη μέρα στο σχολείο έχοντας λύσει όλες τις απορίες τους και έχοντας εμπεδώσει τη διδακτέα ύλη και από την άλλη η εκμάθηση της ξένης γλώσσας επιτυγχάνεται εύκολα και σε βάθος. Στο Learn2Learn η διδασκαλία πραγματοποιείται πέρα από στείρα στερεότυπα καθώς οι μαθητές μας ακονίζουν το μυαλό τους, καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη και… μαθαίνουν να μαθαίνουν. Μία ικανότητα που θα σφυρηλατήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή!

Μέθοδος διδασκαλίας Active Learning

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μαθητής μαθαίνει αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται και θυμάται αυτό που καταλαβαίνει είναι σαφές ότι η διδασκαλία πρέπει να είναι πλέον μαθητοκεντρική. Ακόμα και χωροταξικά ο δάσκαλος πρέπει να κατέβει από το βήμα της παραδοσιακής και ξεπερασμένης έδρας στο επίπεδο του μαθητή και να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές ακούν, καταλαβαίνουν, αντιλαμβάνονται και αφομοιώνουν τη γνώση. Με την πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας Active Learning που ακολουθούμε, ο μαθητής μετατρέπεται από παθητικό δέκτη σε ενεργό μέτοχο της εκπαιδευτικής διαδικασίας απολαμβάνοντας το μάθημα και εμπεδώνοντας βαθιά τη γνώση.

Μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών (computers, tablets, interactive whiteboards, e-books) καθώς και αυθεντικού υλικού ο σπουδαστής λειτουργεί μέσα σε πραγματικές περιστάσεις επικοινωνίας χρησιμοποιώντας μόνο την ξένη γλώσσα. Με αυτό τον τρόπο η γνώση γίνεται βιωματική καθώς σπάει τα στενά όρια της μαθητικής τάξης και μεταφέρεται στην πραγματική ζωή.

Η διδασκαλία της ξένης γλώσσας πέρα από τη γνώση της δομής και της λειτουργίας της, απαιτεί ένα πολιτισμικό υπόβαθρο προκειμένου να εμφυσήσει κανείς στο μαθητή την αγάπη και τη φιλομάθεια όχι απλά για μια ξένη γλώσσα αλλά για έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ως πολίτες του ευρωπαϊκού χωριού, είναι επιβεβλημένο ο μαθητής να αντιληφθεί την εκμάθηση της ξένης γλώσσας όχι ως υποχρεωτικό προσόν για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία του, αλλά ως ‘διαβατήριο’ που θα διευρύνει τον πνευματικό και πολιτισμικό του ορίζοντα. Στόχος μας είναι ο μαθητής να γίνει κοινωνός όχι μόνο ενός γλωσσικού κώδικα αλλά ενός ολόκληρου πολιτισμού και κουλτούρας. Γι’αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν εκθέσεις, παρουσιάσεις και διάφορα events που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Βρετανικό Συμβούλιο αλλά και άλλα ιδρύματα που πραγματοποιούν δράσεις γύρω από τον Βρετανικό και Γαλλικό πολιτισμό καθώς και Ελληνικούς φορείς που προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό.

Αρχή σελίδας

Ποιοι είμαστε

Αθηνά Σταφυλάκη: Απόφοιτη της Γαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Εργάστηκε για 27 χρόνια στην Τράπεζα ALPHA BANK όπου, εκτός των τραπεζικών της καθηκόντων, διετέλεσε εκπαιδεύτρια-εισηγήτρια Στελεχών σε σεμινάρια με τραπεζικό περιεχόμενο. Η αγάπη της για τα παιδιά και η συνεχής ενασχόληση της με την εκπαιδευτική καθοδήγηση του γιου της, την καθιστά πλήρως ενημερωμένη και εφοδιασμένη με το απαραίτητο διδακτικό υλικό για την βοήθεια μαθητών τόσο του Δημοτικού όσο και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Παράλληλα διδάσκει Αγγλικά και Γαλλικά σε όλα τα επίπεδα από το 1986 καθώς διαθέτει τα διπλώματα Sorbone III και Proficiency of Cambridge.

Μάγδα Σταφυλάκη: Απόφοιτη της Γαλλικής Σχολής Μοναχών Ουρσουλινών ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα Λογοτεχνίας ειδικότητα θεατρολογία, της έδωσε τη δυνατότητα να εντρυφήσει τόσο στη γαλλική γλώσσα όσο και στο γαλλικό πολιτισμό. Ακολούθησε σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και απέκτησε πτυχίο του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, τομέας Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων. Ενώ εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως διαπιστευμένη δημοσιογράφος στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγάπη της για τα παιδιά και τη διδασκαλία δεν την απομάκρυνε ποτέ από τις αίθουσες διδασκαλίας όπου εργαζόταν παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα. Παράλληλα παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων για καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών και Ελληνικών σε αλλοδαπούς) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπήρξε καθηγήτρια στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και εξετάστρια των διπλωμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Από την πολυετή διδακτική της πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης (από το 1996) σε όλα τα επίπεδα και των δύο γλωσσών καθώς και των Ελληνικών, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Αρχή σελίδας

Το περιβάλλον μας

Ο χώρος μας έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια (πυρασφάλεια, τζάμια triplex, σκάλα εργονομικά σχεδιασμένη) αλλά ταυτόχρονα να προσομοιάζει στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του σπιτιού. Τα χρώματα είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να αφυπνίζουν πνευματικά τους μαθητές μας αλλά χωρίς να κουράζουν. Ο φωτισμός όλων των χώρων διδασκαλίας έχει μελετηθεί από ειδικό και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η οποία δημιουργεί φυσικό φωτισμό ακόμα και το βράδυ, αποδίδοντας περισσότερη φωτεινότητα και ξεκουράζοντας ταυτόχρονα τα μάτια.

Αρχή σελίδας